Jos Verstappen: 'Opmerking Horner speelde door Max zijn hoofd'

AP-1TNPJBZFH1W11_news

Jos Verstappen denkt dat de opmerking van Christian Horner, dat hij zelf de oorzaak was achter de crash in Bahrein, meespeelde in het hoofd van zijn zoon Max tijdens de Grand Prix van China. Max Verstappen werd zondag vijfde tijdens de Grand Prix van China na een tijdstraf voor een incident met Sebastian Vettel.

"De opmerking van Horner speelde door Max zijn hoofd", zegt Jos Verstappen maandag tegen Ziggo Sport. "Hij zal zich er niet al te veel van aantrekken, want Max weet zelf het best hoe het zit. Maar het speelt wel mee."

De Red Bull-coureur werd na afloop van de races in Bahrein en China hevig bekritiseerd. "Ik vind dat buiten proportioneel", vervolgt de voormalig rijder van onder meer Arrows en Benetton. "Max wordt ten opzichte van andere coureurs ongelooflijk hard afgemaakt in de media. Zondag deed Fernando Alonso ongeveer hetzelfde bij Vettel, als wat Max bij Lewis Hamilton in Bahrein deed. En daar hoor je niemand over."

Dat Verstappen de kritiek op zijn zoon buiten proportioneel vindt, wil niet zeggen dat hij het zelf niet eens is met die kritiek. "Max moet in sommige gevallen meer nadenken. Hij moet zijn rijstijl niet aanpassen, want hij heeft er ook veel baat bij. Maar af en toe moet hij iets meer nadenken en zijn momenten uitkiezen. Zo'n actie op Vettel kan gewoon niet. Dat was een grote inschattingsfout."

Verstappen gaat morgen met Max om de tafel en het gesprek met hem aan. "Ik ben niet boos op hem, maar wel teleurgesteld. We gaan met elkaar praten, maar ik denk dat hij zelf dondersgoed weet wat er beter kan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden