Jos Verstappen: 'Wordt gemeten met twee maten in Formule 1'

AP-1VGHWNC311W11_news

Jos Verstappen vindt dat er in de Formule 1 meer duidelijkheid moet komen over wat er wel en niet mag. Tijdens de Grand Prix van Japan ontving zijn zoon Max Verstappen een tijdstraf van vijf seconden, nadat hij in contact kwam met Kimi Raikkonen.

"Soms heb ik het idee dat er met twee maten wordt gemeten", stelt Jos in het Ziggo Sport-programma Peptalk. "Het is heel onduidelijk wat er wel en niet mag. Er zou meer lijn in moeten komen. De ene keer kom je er ongestraft mee weg als je de bocht afsnijdt en de andere keer weer niet. Daar moet in de Formule 1 aan gewerkt worden."

De wedstrijdleiding van iedere Grand Prix verschilt per race van samenstelling. "Het zou goed zijn als daar één of twee vaste mensen komen te zitten die de regels bepalen en die alles beoordelen. Dan zou je al meer duidelijkheid krijgen."

Max ontving zijn straf zondag omdat hij op een onveilige manier de baan zou zijn opgekomen nadat hij zich had verremd. Jos was het niet met die straf eens. "Max maakt een foutje en komt terug het circuit op, maar er zit op dat moment niemand om hem heen. Ik denk dat hij op een veilige manier terug op het circuit is gekomen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen