Jost Capito: "Verschil Russell en Latifi kleiner dan het lijkt"

WilliamsF1_50912_HiRes

De teambaas van Williams, Jost Capito, vindt dat het verschil tussen George Russell en Nicholas Latifi kleiner is dan dat het lijkt. Russell heeft acht punten meer dan Latifi in het kampioenschap en de Brit is door zijn teamgenoot nog niet verslagen over één rondje in de kwalificatie. Desondanks vindt de teambaas dat Latifi niet onder doet voor Russell.

Nu Russell weg gaat bij Williams is de vraag wat voor gat er ontstaat bij het team. Russell is namelijk sinds 2019 hét project van Williams. Dat is in de prestaties te zien, want Russell heeft meer dan het dubbele aantal punten van Latifi. Capito vindt het moeilijk om te zeggen wat het gat zal zijn dat Russell achter laat. "In de kwalificatie in Monza kwam Nicky (Latifi red.) vier honderdsten van een seconde te kort. Je kunt dus niet zeggen dat er in kwalificatie een groot gat is tussen beiden", laat de teambaas weten aan Motorsport.com. "Hetzelfde geldt voor de races", vindt Capito. "Zeker als je kijkt naar de race in Hongarije waar Nicholas het fantastisch deed. Ik denk daarom niet dat het verschil zo groot is als iedereen denkt."

WilliamsF1_39146_HiRes-700x467
Jost Capito Foto: Williams Racing Photos

"Pech voor Latifi"

Volgens Capito speelt het mee dat Latifi veel pech heeft gehad dit seizoen. Zo zegt hij dat Latifi een aantal problemen tijdens de kwalificatie heeft gekend, die niet door hem werden veroorzaakt. "Hij zou in een positie zijn geweest waarin hij bijna net zo snel, of even snel zou zijn als George", vervolgt Capito. Over de komst van Albon heeft de teambaas goede hoop. "Ik weet zeker dat Alex zich snel thuis gaat voelen en op de top van zijn kunnen zal presteren. Ik ben er dus van overtuigd dat we volgend jaar over twee sterke rijders beschikken."

Lees ook: BREAKING: Stroll en Vettel blijven bij Aston Martin in 2022

Lees ook: FIA start onderzoek flexibele gordel na Monza-crash Sainz

Lees ook: Mogelijke dubbele gridstraf voor Verstappen in Rusland

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen