Jules Bianchi (25) overleden aan zijn verwondingen

18 jul 2015
images_Formule1_2015_nieuws_juli_Jules_Bianchi

Jules Bianchi is vrijdagavond op 25-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. Bianchi lag sinds oktober 2014 in coma na een ongeval tijdens de Grand Prix van Japan.

De familie van Bianchi bracht zaterdagochtend een statement naar buiten dat het overlijden van de Fransman bekend maakte. Jules Bianchi raakte op 5 oktober 2014 ernstig gewond toen hij tijdens de Grand Prix van Japan in slechte omstandigheden op een shovel botste. Direct was de ernst van het incident duidelijk, in het ziekenhuis bleek dat Bianchi ernstig hersenletsel had opgelopen tijdens het ongeval.

"Met groot verdriet delen de ouders van Jules Bianchi, Philippe en Christine, zijn broer Tom en zus Melanie mede dat Jules afgelopen avond is overleden in het Centre Hospitalier Universitaire in Nice waar hij was opgenomen na zijn ongeval op 5 oktober 2014 op het circuit van Suzuka tijdens de Japanse Grand Prix”, schrijft zijn familie.

"Jules heeft gevochten tot het einde, zoals hij altijd deed, maar vandaag kwam zijn gevecht tot een einde. De pijn die wij voelen is niet te beschrijven.”

"We willen de medische staf in Nice bedanken die hem met liefde en toewijding hebben behandeld. Verder willen we ook de medewerkers van het General Medical Center in de Mie Prefecture bedanken, die direct achter het ongeval van Jules voor hem hebben gezorgd en zo ook alle andere doktoren die betrokken waren bij de zorg voor hem.”

"We bedanken Jules’ collega’s, vrienden, fans en iedereen die zijn medeleven heeft betuigd over de afgelopen maanden, dit heeft ons kracht gegeven en heeft ons geholpen om te gaan met de situatie zoals die was.”

"Door het luisterend naar en het lezen van alle berichten realiseren wij ons hoe Jules in de harten van zoveel mensen over de hele wereld gesloten werd.We vragen een ieder onze privacy te respecteren tijdens deze moeilijke tijd waarin wij het verlies van Jules proberen te bevatten.”

In zijn jonge carrière werd Bianchi kampioen in het Franse Formule Renault alsmede in het Europese Formule 3-kampioenschap. Via GP2 en Formule Renault 3.5 bereikte Bianchi de Formule 1 waar hij eerst derde coureur werd bij Force India.

Jules Bianchi was een belofte van het Ferrari Formule 1-team en reed sinds 2013 bij Marussia. In dat jaar begon de Fransman aan zijn eerste volledige seizoen. Bianchi haalde voor dat team de eerste WK-punten in haar bestaan tijdens de Grand Prix van Maleisië. Bianchi reed in totaal 34 wedstrijden in de Formule 1.

Jules Bianchi (Nice, 3 augustus 1989 - Nice, 17 juli 2015)

18 jul 2015

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen