20086-f1-test-bahrain-sf21-day-1

"Ik denk dat Carlos Sainz een hele goede coureur is. Hij is beter dan Sebastian Vettel bij Ferrari." Dat zegt Jur Raatjes, voormalig sportpresentator RTL, Wimbledon, Oranje en Formule 1, in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. De gasten bespreken hoe Ferrari er nu voorstaat en de toevoeging van Sainz aan het team. Raatjes is er zeker van dat het voor het Ferrari team maar beter is dat Vettel weg is.

"Ik denk dat Sainz meer punten zal halen en ik denk dat hij meer een teamspeler is dan Vettel", zegt Raatjes. Hij vindt dat Vettel het afgelopen jaar erg negatief is geweest over het team en dat hij geen moeite meer deed voor hen. Hij viel snel uit en kwalificeerde zich slecht. Raatjes ergerde zich aan de kritiek die Vettel leverde. Volgens hem is het dan ook beter dat ze Sainz in het team hebben genomen. Hij vindt dat Sainz een veel betere coureur zal zijn voor het team.

Charles Leclerc

Presentator Jeroen Mul legde zijn gasten een uitspraak van Charles Leclerc voor. Leclerc had aangegeven blij te zijn met de komst van Sainz, met name de ervaring die zijn nieuwe teamgenoot met zich meebrengt. Frans Verschuur, Le Mans winnaar met Jos Verstappen, teambaas en vaste waarde in de podcast, is sceptisch over zijn uitspraak. "Ik vind het zo'n statige opmerking van Leclerc. Het is in de trant van: 'Ik moet iets gunstigs zeggen over zijn teammaat'. Want als mijn teammaat goed is en ik rijd voor hem, dan ben ik veel beter", zegt hij. Volgens Mul kunnen de twee goed met elkaar overweg. Ook dat trekt Verschuur in twijfel. Hij vindt dat dat vast wel overgaat zodra ze in de buurt van elkaar komen te rijden.

20098-f1-test-bahrain-sf21-day-2-700x467
Foto: Scuderia Ferrari

Alfa Romeo

Verschuur complimenteerde wel het zusterteam van Ferrari, Alfa Romeo in de aflevering. Eerder had Verschuur al kritiek op het management van Ferrari en ook deze week kwam dit weer aan bod. Verschuur neemt Alfa Romeo. Hij vindt teambaas Frédéric Vasseur zelf heel goed. "Met het kwart van het budget zit hij toch met die auto's soms voor de Ferrari's. Dat vind ik toch echt knap." Hij geeft aan dat hij de teambaas persoonlijk kent en dat Vasseur enorm gebrand is op het winnen. Iets wat bij Ferrari nog ontbreekt, volgens Verschuur. Hoewel hij het management van het team top vindt, denkt hij niet dat ze mee kunnen rijden in het middenveld.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, kun je hier beluisteren:

Lees ook: Leclerc: “Ervaring Sainz gunstig voor Ferrari”

Lees ook: F1 aan Tafel: “Uitspraken Binotto pas waar als ze racen”

Lees ook: Raikkonen positief over Ferrari-motor

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden