Jüri Vips wint met straffen gevulde F2 feature race Bakoe

SI202106050355_hires_jpeg_24bit_rgb

Jüri Vips heeft de feature race van de Formule 2 gewonnen op het circuit in Bakoe. De Est nam in de eerste bocht de leiding al over van teamgenoot Liam Lawson die vanaf pole position startte. Oscar Piastri werd tweede en zijn teamgenoot Robert Shwartzman derde. 

De race startte iets later dan verwacht nadat de start was afgelast wegens technische problemen met de auto's van Jack Aitken en Matteo Nannini. Nannini kon niet meer wegkomen. Aitken startte vanuit de pitlane en kon uiteindelijk de race uitrijden. Hij eindigde op een elfde plaats.

De Nederlanders Bent Viscaal en Richard Verschoor konden in deze race niet meekomen met het veld. Ook reed Verschoor achterop Viscaal wat natuurlijk ook niet hielp. Viscaal wordt uiteindelijk zeventiende en Verschoor veertiende.


Een regen van straffen

De stewards hadden veel te doen tijdens de race. Er werd veel gekeken naar verschillende incidenten op de baan. Liam Lawson ging wijd nadat hij was ingehaald door Vips en reed zo bijna Théo Pourchaire van de baan. Daarvoor kreeg hij een tien seconden tijdstraf en daarmee gingen zijn kansen op een podiumplek in rook op.

Dan Ticktum kreeg ook een tien seconden tijdstraf voor een incident met Pourchaire en Marcus Armstrong. Het betekende einde race voor zowel Pourchaire als Armstrong. Ticktum reed na het inlossen van zijn straf tijdens zijn pitstop een goede inhaalrace. Hij eindigde op een achtste plaats. Ticktum nam de straf echter niet ter harte en klaagde er tot na de race over op de boordradio.

Oscar Piastri, die uiteindelijk tweede werd, kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor een unsafe release tijdens de pitstop en Alessio Deledda kreeg een drive through-penalty voor het negeren van de blauwe vlaggen voor Vips.

Guanyu Zhou staat nog steeds eerste in het kampioenschap, ondanks het feit dat hij vandaag geen punten heeft gepakt. Door zijn tweede plaats van vandaag kruipt Oscar Piastri dichterbij de leider en staat hij nu ook voorlopig tweede in het kampioenschap.

Lees ook: Vips wint tweede sprintrace Formule 2 Bakoe, Viscaal vierde

Lees ook: Horner kijkt uit naar race Bakoe: “Staan er goed voor”

Lees ook: Drie plekken gridstraf en strafpunten licentie Norris

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden