Justin Wilson in coma na crash tijdens Pocono 500

Justin_Wilson_Pocono

Bij een crash gistermiddag in de IndyCar-race op Pocono is coureur Justin Wilson zwaargewond geraakt. Wilson raakte betrokken bij een incident waar hij een onderdeel van een andere auto op zijn hoofd kreeg en in de muur vloog.

Na het incident werd de 37-jarige Brit per helikopter vervoerd naar een nabij gelegen ziekenhuis. In een statement zegt IndyCar dat Wilson een ernstige hoofdblessure heeft en momenteel in kritieke toestand in coma ligt.

Het incident vond plaats in ronde 180 van de 500-mijls race in Pocono. Sage Karam verloor de controle over zijn wagen en vloog hard in de muur. Een van de onderdelen die hierbij over de baan vloog, raakte het hoofd van Wilson die tot stilstand kwam tegen een muur aan de binnenkant van de oval.

Ryan Hunter-Reay zou de overwinning in Pocono pakken. Juan Pablo Montoya heeft met een race te gaan de beste papieren voor het kampioenschap.

Update 19.00 uur: De situatie rond Justin Wilson blijft ongewijzigd, zo meldt IndyCar. De Brit blijft in kritieke toestand en ligt nog altijd in Coma laat de organisatie weten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden