Kansen Dovizioso nog kleiner met Marquez op pole in Valencia

171111_VAL_Marquez-Dovizioso

De kansen van Andrea Dovizioso om wereldkampioen MotoGP te worden waren al niet groot, maar na een beroerde kwalificatie voor de MotoGP van Valencia zijn de kansen voor de Italiaan nagenoeg verkeken, met Marc Marquez op poleposition. Het moet wel heel raar lopen wil de Ducati-coureur vanaf plaats 9 de race winnen op het krappe Ricardo Tormo-circuit waar inhalen geen sinecure is.

Dovizioso negende

abiteboul-700x466
Abiteboul in discussie met Red Bull-adviseur Marko (c) screenshot Ziggo Sport

De laatste kwalificatie van het seizoen zou wel eens cruciaal kunnen zijn. De enige kans die Dovizioso nog heeft om het verschil van 21 punten te overbruggen, is als hij wint en Marquez niet bij de eerste elf finisht. Maar met de Italiaan op de negende plaats en de Spanjaard op poleposition, liggen de kansen zondagmiddag om 14.00 uur duidelijk in het voordeel van Marquez. Maar zeg nooit nooit: in Japan won Dovizioso na vanaf de negende plaats te zijn gestart en Marquez heeft dit seizoen al drie DNF’s op zijn uitslagenlijst staan.

27ste crash Marquez

abiteboul-700x466
Abiteboul in discussie met Red Bull-adviseur Marko (c) screenshot Ziggo Sport

Marquez reed in de kwalificatie de snelste rondetijd ooit op het Ricardo Tormo-circuit (1.29,897) maar besloot de sessie met zijn 27ste crash van het jaar en was daar kwaad over. “Bocht 4 is de eerste naar rechts na een reeks linkerbochten. Het voelde in het begin al niet lekker en juist daar crashte ik. Dus ja, daar baalde ik van. Ik weet dat ik nog een tandje harder had gekund en ik ben al lang blij dat het niet nodig was om poleposition te houden.”

Op de eerste rij heeft Marquez bovendien alle reden om enigszins bezorgd te zijn, met twee ‘wilde’ coureurs naast zich: Andrea Iannone en Johann Zarco. Dat zijn niet de prettigste rijders om in de buurt te hebben met de wereldtitel op het spel.

Van der Mark achteraan

abiteboul-700x466
Abiteboul in discussie met Red Bull-adviseur Marko (c) screenshot Ziggo Sport

Michael van de Mark begint zijn tweede MotoGP-race van achteraan op de grid, maar krijgt in elk geval Pol Espargaro nog achter zich: de KTM-rijder moet vanuit pitlane starten omdat hij het aantal toegestane motorblokken heeft overschreden.

Foto’s: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden