Keert Brabham terug in de Formule 1?

05 mei 2017
jack_brabham

De naam Brabham zou wel eens kunnen terugkeren in de Formule 1. Een aantal Amerikaanse bedrijven zou overwegen om Force India over te nemen en de stal te hernoemen naar het legendarische team dat tussen de jaren zestig en negentig actief was en zes wereldtitels veroverde. Dit schrijft de doorgaans goed ingevoerde autosportjournalist Joe Saward.

Centraal in het project zou een supercar staan die momenteel door David Brabham wordt gebouwd. David was in de jaren negentig zelf Formule 1-coureur, maar geniet grotere bekendheid als jongste zoon van Jack Brabham, de legendarische oprichter van het F1 Team. Hij is al enige jaren bezig om het Brabham-imperium nieuw leven in te blazen, en lijkt nu de juiste mensen te hebben gevonden die zijn supercar-project willen koppelen aan een Formule 1-renstal.

Force India overnemen zou daarbij een interessante optie zijn: het team doet het op het circuit weliswaar prima, maar het is een publiek geheim dat er achter de schermen veel speelt rondom Vijay Mallya. De flamboyante Indiase eigenaar van het voormalige Jordan en Spyker ligt in eigen land overhoop met justitie en de belastingdienst. Het team zelf zegt dat de beslommeringen van Mallya geen invloed hebben op de teamprestaties, maar een verkoop zou mogelijk voor alle partijen beter zijn.

05 mei 2017

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen