Magnussen pareert kritiek Gasly: 'Ik rijd nu eenmaal stevig'

KM

Na Pierre Gasly heeft nu ook Kevin Magnussen zijn visie gegeven op het duel dat beide coureurs tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan uitvochten. Waar de jonge Fransman zijn Deense collega de 'gevaarlijkste coureur' noemt, daar heeft K-Mag uiteraard een wat andere uitleg.

Volgens de Haas-coureur had hij bij het incident op het lange rechte stuk in Baku zo veel last van vibraties dat hij in zijn achteruitkijkspiegel niet kon zien dat Gasly achter hem zat. "Het spijt me voor Pierre, maar ik rijd nu eenmaal stevig. In het dichte middenveld moet je soms je ellebogen gebruiken. Wanneer ik op de elfde plaats lig dan riskeer ik alles. Misschien verlies ik een voorvleugel of krijg ik een straf, maar wanneer je vanuit zo’n positie naar de punten wil moet je nu eenmaal agressief zijn."

Dat de uitspraken van Magnussen niet op zich staan, blijkt wel uit een interview met Reuters voor de race in Baku. "Als je om een titel vecht dan ga je wat voorzichtiger te werk. Maar niet in het middenveld. Ik ben me bewust van de risico’s die ik neem, maar ik sluit geen compromissen. Wanneer ik mijn helm opzet dan ben ik tot alles bereid, zelfs om te sterven", aldus de Deen tegenover het Engelse persbureau.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden