Kevin Magnussen: "Verstappen had een straf moeten krijgen"

DIyY6j2W0AAN3SU

Kevin Magnussen was tijdens de Italiaanse Grand Prix boos op Max Verstappen. De Deen verloor in de slotfase van de race zijn tiende plaats aan de Nederlander. Bij die inhaalactie kwamen de twee coureurs met elkaar in aanraking. Verstappen kon door, Magnussen miste de chicane.

De rijder van Haas vond daarop dat Verstappen een straf had moeten krijgen. "Hij dwong me gewoon buiten de baan", zegt Magnussen tegen Motorsport.com. "Dat hoort bij racen, dat kan gebeuren, maar naar mijn mening hoort een straf voor iedereen hetzelfde te zijn. Dit gebeurde tijdens het remmen. Max liet me niet genoeg ruimte. Ik moest het gras op en miste de bocht. Gelukkig was er ruimte, anders was het einde race geweest: ofwel in de muur ofwel in de grindbak."

Magnussen klaagde na het incident steen en been over de boardradio. "Ik was pissig, maar enkel omdat er geen straf werd uitgedeeld."

De voormalig McLaren-coureur finishte uiteindelijk op de elfde plaats. Magnussen: "Ik had weinig kans om hem daar terug te pakken dus het was niet nodig om me geen ruimte te laten. Misschien heeft hij de situatie verkeerd beoordeeld. Mijn punt is dat de straffen voor iedereen hetzelfde moeten zijn. P11 was het maximaal haalbare maar het is teleurstellend wanneer je de hele race in de punten rijdt maar het uiteindelijk net niet redt. We waren gewoon niet snel genoeg."

Kvyat

Daniil Kvyat zat tijdens het incident vlak achter Verstappen en Ricciardo. De Rus is het totaal niet eens met de lezing van 'K-Mag'. "Het was zinloos om het gevecht aan te gaan. Ik kreeg te horen dat Verstappen anderhalve seconde per ronde sneller was. Ik denk dat Magnussen zich gewoon verveelde en voor wat spektakel wilde zorgen."

De coureur van Toro Rosso kwam als twaalfde over de meet.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen