Kimi Räikkönen: 'ik ben geen tweede rijder'

Raikkonen

De kenners in het vak waren het er na de Grand Prix van Monaco over eens; Sebastian Vettel is vanaf nu de nummer één rijder bij Ferrari. Dat zou blijken uit de pitstopstrategie die Vettel duidelijk meer voordeel bood dan zijn teammaat en polesitter Kimi Räikkönen. De Fin verloor de race en stond na afloop dan ook met een gezicht als een oorwurm op het podium. Iets dat ook Lewis Hamilton was opgevallen.

Räikkönen zelf wuift in Montreal alle verhalen over de hiërarchie bij Ferrari op zijn gebruikelijke norse manier weg: “We mogen vrij met elkaar racen, zo hard mogelijk. We proberen elkaar te verslaan”, aldus de Fin. Wel zal er in de loop van het seizoen bekeken worden wie er het beste voor staat, waarna de strategie eventueel kan worden aangepast, vervolgt Räikkönen: “We vechten zo lang mogelijk vrijuit, maar als de een meer kansen heeft, moet je het zo spelen. Dat is niet meer dan eerlijk.”

Overigens laat de 37-jarige Fin weten dat hij een beslissing heeft genomen over zijn toekomst na dit seizoen, maar dat hij die pas later dit jaar naar buiten zal brengen. Räikkönen heeft (nog) geen contract voor 2018 bij Ferrari. Over zijn opvolging werd ook vorig jaar al druk gespeculeerd. Namen als Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Sergio Perez, Valtteri Bottas en zelfs Lewis Hamilton passeerden daarbij de revue.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden