Kimi Raikkonen ondanks zege blij met vertrek bij Ferrari

180040_usa

Ondanks zijn overwinning afgelopen zondag in Austin is Kimi Raikkonen "blij" Ferrari volgend jaar in te ruilen voor Sauber. De Fin verwacht bij het Zwitserse team meer tijd te hebben voor zijn familie.

Sinds zijn terugkeer bij de Scuderia in 2014 werd de 39-jarige Fin achtervolgd door geruchten over een mogelijke exit. Raikkonen werd verweten niet meer de absolute wil te hebben om tot het uiterste te gaan. Op het Circuit of the Americas bewees hij zondag het ongelijk van zijn criticasters.

Op de vraag of hij niet alsnog van waarde zou kunnen zijn voor Ferrari en wat langer zou willen blijven, is Raikkonen's antwoord duidelijk: "Ik denk niet dat mensen het echt zullen begrijpen, maar ik ben eigenlijk heel blij met deze overstap. Mijn tijd bij Ferrari zit er op, ik ben kampioen geworden bij ze. Ik heb er veel races mogen winnen, maar als coureur zoek ik nu andere dingen, andere uitdagingen. Sauber is ongeveer veertig minuten van mijn huis [in het Zwitserse Baar] gevestigd. Mijn gezin is daar erg blij mee en ook ik ben erg blij vaker bij mijn familie te zijn. Ik was dan ook niet teleurgesteld toen de beslissing werd genomen. Dit is het beste wat kon gebeuren."

Charles Leclerc, nu nog Sauber-coureur, vervangt Raikkonen volgend seizoen bij Ferrari.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen