170026_spa

Ferrari-coureur Kimi Raikkonen verheugt zich op Spa. Niet onbegrijpelijk, want van de actieve Formule 1-coureurs is hij recordhouder wat betreft het aantal overwinningen. Tussen 2004 en 2009 won de Fin de Belgische Grand Prix namelijk vier keer.

Daar had beslist een vijfde overwinning in gezeten, ware het niet dat de ‘Iceman’ in leidende positie spinde in de hectische slotfase van de race in 2008. In de volledige erelijst deelt hij zijn prestatie met Jim Clark die onafgebroken won van 1962 tot en met 1965. Senna won vijf keer op Spa (’85, ’88, ’89, ’90 en ’91) en Michael Schumacher is de onbetwiste ‘Koning van Spa’ met overwinningen in ‘92, ’95, ’96, ’97, ’01 en ’02.

Overigens is het maar de vraag of Kimi zondag gelijk kan komen met Senna, want in Hongarije werd duidelijk dat Ferrari op raspaard Vettel wedt, als het op het kampioenschap aankomt. Werd Raikkonen niet eerder binnengehaald op de bochtige Hungaroring om banden te wisselen, terwijl Vettel met technische problemen kampte en de leiding in de race in het geding zag komen? Er zal de Fin dan ook alles aan gelegen zijn om zich in een positie te manoeuvreren waar ‘teamorders’ moeilijk uit te delen zijn. Dat is dus vóór teammaat Vettel en liefst met één of twee Mercedessen daartussen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden