‘Tegenslag' voor Mercedes bij ontwikkeling krachtbron

M181162

Mercedes heeft wat 'tegenslag' ondervonden bij het ontwikkelen van de krachtbron voor het komende Formule 1-seizoen. Met die ontboezeming kwam teambaas Toto Wolff tijdens een sponsorbijeenkomst.

Volgens de Oostenrijker is er achter de schermen bij de verschillende teams "een enorme wedloop aan de gang om downforce te genereren, weerstand te reduceren en meer paardenkrachten te vinden."

Omdat de concurrentie niet stil zit heeft men bij Mercedes extreem hoge eisen gesteld aan de ontwikkeling van de nieuwe krachtbron. Zes weken geleden is de lat zelfs nog wat hoger gelegd. Iets te hoog, aldus Wolff: "We hebben wat tegenslag gehad bij de motor. We dachten dat ons nieuwe concept wat meer vermogen zou leveren." Toch maakt Wolff zich nog geen zorgen: "We hebben een paar goede weken gehad in de windtunnel. Onze mensen zijn erg ambitieus, dus ik ben optimistisch. Maar we zullen het pas echt weten wanneer in Melbourne de eerste kwalificatie van start gaat."

Sinds de introductie van de 1.6 liter V6-motoren in 2014 heeft Mercedes alle conctructeurstitels veroverd, vooral dankzij het vermogen van de hybride krachtbronnen die met Mercedes AMG High Performance Powertrains worden ontwikkeld.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen