Knappe eerste Moto2-zege voor Alex Marquez

170507_Jerez_Moto2_A-Marquez

De eerste trofee voor de familie Marquez is binnen: Alex Marquez behaalde in Jerez zijn eerste overwinning in de Moto2 en droeg die – vanwege moederdag – op aan zijn moeder. Het was een overwegend eenzame race voor de jongste van de Marquez-broers, maar juist dat maakte het moeilijk. “De concentratie vasthouden was nog lastiger, omdat de banden zo versleten waren dat ik niet mijn eigen ritme kon blijven rijden.”

Aanvankelijk leek de Moto2-race van de GP van Spanje een spannend duel te worden tussen Marquez en zijn teamgenoot Franco Morbidelli, winnaar van de eerste drie races. Marquez – het hele weekend al dominant – nam de leiding, maar wist Morbidelli voortdurend vlak achter zich. De twee Estrella Galicia-teamgenoten reden samen weg bij de rest en sloegen een gat van bijna vijf seconden. Door een foutje van Marquez in de negende ronde kon Morbidelli de kop overnemen, maar niet voor lang. Amper een paar bochten verder ging Morbidelli zelf de fout in en moest dat bekopen met een crash. “Ik verloor de voorkant”, vertelde de klassementsleider. “Ik was niet zo snel als Alex, maar ik moest het toch proberen. Dat pakte niet goed uit. Jammer.”

Ver achter Marquez, die tegen het eind van de wedstrijd bijna weggleed in de laatste bocht, ging het tussen Pecco Bagnaia en Miguel Oliveira, maar tot een echt duel kwam het niet, zodat het podium al halverwege de race min of meer vast stond.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden