Koning van de Race: Hoop het wel, denk het niet

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 10-7-2023

‘Wie is de Koning van de Race?’ Elke week wordt er met de tafelgasten van F1 aan Tafel vooruit geblikt op de komende race waarbij elke tafelgast een vraag moet beantwoorden. In de podcast van deze week is het Mattie Valk, die de vragen stelt. 

Op 23 juli wordt de Grand Prix van Hongarije verreden. Inmiddels weten we dat Nyck de Vries niet meer in actie zal komen voor AlphaTauri. Wel waren er al geruchten over het vertrek van de Nederlander. Vandaar dat Mattie Valk wilde weten of de Grand Prix van Hongarije de laatste zou zijn voor De Vries. Rob van Someren, dj bij Radio 10, had gedacht dat de Nederlander in Hongarije nog wel mocht rijden. “Ik denk dat hij tot de zomerstop mag blijven rijden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grand Prix Radio (@grandprixradio)

Max Verstappen

Max Verstappen won de laatste zes races en het team van Red Bull heeft al elf zeges op rij. Chief sporting officer van CM.com Circuit Zandvoort en head of race operations Dutch Grand Prix Erik Weijers kreeg de vraag of Max Verstappen zijn reeks door kan zetten op de Hungaroring. “Ja ik denk het wel, die gaat gewoon door.”

Aston Martin schoot in 2023 uit de startblokken. De eerste zes races stond Alonso vijf keer op het podium. In Groot-Brittannië zat de snelheid er niet echt in. De Spanjaard moest genoegen nemen met een zevende plaats. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, moest voorspellen of de Aston Martin-coureur weer op het podium zal staan in Hongarije. “Hoop het wel, denk het niet.”

Denk jij een betere Koning van Race te zijn? Luister elke week de F1 aan Tafel podcast van Grand Prix Radio en discussieer mee op onze social media.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden