Koning van de Race: Max, Pérez, Hamilton

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 29-5-2023

‘Wie is de Koning van de Race?’ Elke week wordt er met de tafelgasten van F1 aan Tafel vooruit geblikt op de komende race waarbij elke tafelgast een vraag moet beantwoorden. In de podcast van deze week is het Rachid Finge, die de vragen stelt. 

Een week na de Grand Prix van Monaco staat de Grand Prix van Spanje op het programma. De eerste vraag is voor voormalig wielrenner Niki Terpstra. Als gast in F1 aan Tafel mocht hij voorspellen wie er op het podium komen in Barcelona. “Max, Perez en Hamilton.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grand Prix Radio (@grandprixradio)

Nyck de Vries

Nyck de Vries eindigde de Grand Prix van Monaco als twaalfde. Het was zijn beste resultaat van het seizoen, toch leverde dit hem nog geen punten op. Olav Mol voorspelde dat vorige week al. “Pakt hij zondag wel zijn eerste punten?”, wil Rachid Finge weten van Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio. “Als het een hele rare wedstrijd zou zijn wel maar in principe heeft hij het daar moelijker dan dat hij het in Monaco had.”

Sergio Pérez

Sergio Pérez wil dit jaar meestrijden om het kampioenschap maar beleefde een slecht weekend in Monaco. Na een crash in de kwalificatie kon de Mexicaan op zondag geen punten pakken. Dit was de tweede race van het seizoen dat de Red Bull-coureur niet op het podium stond. Daarom de vraag of hij in Spanje weer op het podium zal staan. De bekendste teambaas van Nederland Frans Verschuur is duidelijk. “Ja.”

Denk jij een betere Koning van Race te zijn? Luister elke week de F1 aan Tafel podcast van Grand Prix Radio en discussieer mee op onze social media.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden