59915706_578092192598890_7065724819856332895_n

Voor de rechtbank in Haarlem dient dinsdag het kort geding dat diverse natuur- en milieuorganisaties hebben aangespannen tegen Circuit Zandvoort. Zij eisen dat de werkzaamheden rond het circuit worden stilgelegd, omdat de benodigde natuurvergunning nog niet is afgegeven.

De organisaties wijzen erop dat sinds vorige week machines bezig zijn met het afgraven van een geluidswal aan de westkant van het circuit. De provincie Noord-Holland besloot niet in te grijpen, omdat de werkzaamheden 'een beperkt karakter' zouden hebben. Het overige werk zou pas starten nadat de vergunning, waarvoor een aanvraag is ingediend, was afgegeven

Haastwerk

"Hier lijkt sprake van haastwerk alleen om aan de belangen van het circuit tegemoet te komen", reageerden Stichting Duinbehoud, Platform Rust bij de Kust en Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland eerder. Ook de Stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen (SNAW) besloot naar de rechter te stappen.

Vorige week nog lieten de milieuorganisaties weten een compromis te willen sluiten met het circuit. In ruil voor een aantal duurzaamheidsmaatregelen zouden de organisaties de procedures tegen de komst van de Formule 1 naar Zandvoort stopzetten. De recente werkzaamheden hebben de mening van de milieuorganisaties veranderd.

Beschermd natuurgebied

Om de grote bezoekersstromen rondom de Dutch Grand Prix, volgend jaar op 3 mei, in goede banen te leiden, moet er flink gebouwd en verbouwd worden. Omdat naast het circuit een beschermd natuurgebied ligt, heeft het circuit voor die werkzaamheden een natuurvergunning nodig.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen