Kreeg Esteban Ocon teamorders van Mercedes?

ocon1

Esteban Ocon finishte de Grand Prix van Monaco op de zesde plaats. Het meest opmerkelijke aan de race van de Franse Force India-coureur was echter niet de einduitslag, maar de manier waarop hij in de race Lewis Hamilton voorbij liet gaan. De viervoudig wereldkampioen keerde na zijn bandenwissel achter Ocon terug op de baan. Die twijfelde geen moment en liet Hamilton er eenvoudig voorbijgaan.

In de paddock werden heel wat wenkbrauwen gefronst na dit moment. Ocon is weliswaar coureur bij Force India, maar ook nog steeds onderdeel van het Mercedes juniorprogramma en een van de belangrijkste kandidaten om Hamilton of Valtteri Bottas op te volgen als een van die twee Mercedes verlaat. Zou Mercedes een 'teamorder' hebben uitgevaardigd aan het klantenteam Force India?

Toen een verslaggever van Sky Italia Ocon vroeg of hij het Hamilton niet 'iets te makkelijk' had gemaakt, antwoordde de jonge Fransman veelbetekenend: "Dat zou je aan de baas moeten vragen." Ocon voegde daar direct aan toe dat "het geen zin had om met hem (Hamilton, red) te vechten, omdat hij nieuwe banden had." Maar op de vraag of er een ongeschreven regel is dat Force India het de Mercedessen tijdens de races niet al te moeilijk maakt, antwoordde Ocon: "Misschien."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden