Kritiek Horner op beslissing stewards

Horner

Red Bull-teambaas Christian Horner zet vraagtekens bij de zwaarte van de straf die Max Verstappen ontving tijdens en na de Grand Prix van Hongarije.

De Nederlander reed in de tweede bocht onbedoeld tegen zijn teammaat Daniel Ricciardo aan, die vervolgens spectaculair uitviel. Verstappen kreeg tijdens de race een tijdstraf van tien seconden van de stewards en na afloop van de race bovendien twee strafpunten bijgeschreven op zijn superlicentie.

Horner meent dat de stewards “misschien een beetje ijverig waren”, en geeft aan dat de actie wat hem betreft ook afgedaan had kunnen worden als een race-incident. Hij verwijst daarmee naar de actie van Valtteri Bottas dit seizoen tijdens de openingsronde van de Spaanse Grand Prix. De Mercedes-coureur tikte Kimi Raikkonen toen op het achterwiel omdat hij zich verremde voor de eerste bocht. De Ferrari-coureur catapulteerde vervolgens tegen de wagen van Verstappen waardoor beiden de strijd direct moesten staken. De actie van Bottas werd door de wedstrijdleiding destijds afgedaan als race-incident. Hij finishte de wedstrijd als 17e.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden