Kvyat: ''Hockenheim 2019 mooiste podium uit mijn carrière''

Kvyat2019

In de meest recente Beyond The Grid aflevering heeft Daniil Kvyat zijn podium op de Hockenheimring als mooiste ooit omschreven. In gesprek met Tom Clarkson werd er gepraat over teamgenoten, lastige periodes en zelfs een beetje literatuur.

Daniil Kvyat is een coureur waarbij het in zijn carrière niet geheel voor de wind ging. In zijn eerste seizoen bij Red Bull leek hij goed op weg te zijn, maar begin 2016 leek zijn carrière vanuit het niets in een wervelstorm te belanden. Na aanvaringen met Vettel in China en Rusland werd de Rus teruggeplaatst in de Toro Rosso, wat uiteindelijk een eerste overwinning voor Max Verstappen als gevolg had. In gesprek met Tom Clarkson werd er teruggeblikt op die periode, maar ook op hoe het er daarna bij hem op de weg terug aan toeging.

Terugdenkend aan zijn drie podiums was het uiteindelijk de derde plek in Hockenheim die hij het mooist vond. ‘Hongarije 2015 was natuurlijk speciaal, want het was mijn eerste podium. De Red Bull dat jaar was niet al te competitief, dus dat Daniel ook op het podium stond was mooi meegenomen. Toch was ik gedurende dat weekend niet geheel blij, zowel met de kwalificatie als met de race. Achteraf ben ik wel tevreden, maar het had beter gekund.'

2-20200416144703_1-700x394
(c) FIA Formula E


‘China 2016 was minder mooi. Het viel goed te merken dat er spanning in de lucht hing. Ik had niet het idee dat mijn podium die spanning enigszins verminderde. Het feit dat Vettel hem na afloop in de cool down room als torpedo beschreef zal zijn vertrouwen ook niet hebben geholpen.

‘Duitsland 2019 was daarentegen wel heel mooi, dat was echt een pure prestatie. Toro Rosso’s laatste podium was toen 11 jaar geleden, dus om ze weer op het podium te krijgen was prachtig. Het was een hele emotionele dag. Ik reed er ook op mijn best. In moeilijke omstandigheden moest je het hoofd de hele race koel houden. Dit was me in voorgaande jaren waarschijnlijk niet gelukt. Achteraf denk ik dat ik in 2019 het meeste uit mijn auto heb gehaald.'
Wanneer 2020 eenmaal begint zal Daniil Kvyat zijn honderdste Grand Prix rijden.
Beluister de volledige aflevering hier:

;t=0s

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen