Kvyat moet stoeltje in Mexico wederom afstaan aan Gasly

P-20171023-00145_news

Daniil Kvyat moet komend weekend tijdens de Grand Prix van Mexico opnieuw plaatsmaken voor Pierre Gasly. Toro Rosso meldt maandag dat het team met Brendon Hartley en Gasly aan de start zal verschijnen.

https://twitter.com/ToroRossoSpy/status/922501274020524033

Kvyat mocht van Toro Rosso afgelopen weekend na twee gemiste races weer zijn opwachting maken. De Rus verving Gasly die voor niets was afgereisd naar Japan. Kvyat reed een sterke race en kwam als tiende over de finish.

Zijn teamgenoot Brendon Hartley debuteerde zondag op het Circuit of the Americas in de Formule 1. De Nieuw-Zeelander kon weinig potten breken en kwam als dertiende over de finish. Ook Gasly kon in zijn prille Formule 1-jaar nog niet te imponeren. De Fransman kwam in Sepang als veertiende en in Suzuka als dertiende over de meet. Kvyat sprokkelde dit seizoen vijf punten bij elkaar.

Toro Rosso kan de punten in de laatste races van het seizoen goed gebruiken. Het team uit Faenza strijdt met Renault en Haas om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Het is nog niet bekend of Gasly en Hartley ook na de Mexicaanse Grand Prix het rijdersduo van Toro Rosso zullen vormen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen