Dz3RmPvX0AEsofz

Daniil Kvyat heeft vlak voor het scheiden van de markt de snelste tijd neergezet van de derde testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Russische Toro Rosso-coureur klokte even voor zessen een 1:17,704 en was daarmee zeshonderdste van een seconde sneller dan Kimi Raikkonen die de gehele dag de tijdenlijst had aangevoerd. Daarbij moet worden aangetekend dat Kvyat zijn beste tijd op de zachtste compound reed.

Kvyat (137) en Raikkonen (138) vinden we samen met Sebastian Vettel (134) ook terug bovenaan de lijst van coureurs die de meeste rondes aflegden. Het meest productief was echter Mercedes dat net als de afgelopen dagen de taken had verdeeld en Valtteri Bottas 88 keer zag rondgaan en Lewis Hamilton 94 keer, samen maar liefst 182 rondes.

Max Verstappen kende een wat minder productieve dag: de Nederlander kwam tot 109 rondes en een vijfde tijd: 1:18,787. Hij reed vandaag vooral korte runs. Voor zover bekend kampte de RB15 niet met problemen.

Het grootste nieuws van de dag kwam van Williams dat vandaag voor het eerst de baan opging. George Russell startte de FW42 na de lunch op en kwam tot een totaal van 23 rondes.

Beide Haas-coureurs Fittipaldi en Grosjean zorgden tot twee keer toe voor een korte code rood, maar verder was het vandaag op een droog Circuit de Barcelona-Catalunya business as usual.

De volledige uitslag van de derde testdag:

Morgen vanaf 9:00 uur dag vier!

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden