Kyle Larson maakt NASCAR-comeback compleet

door Coen Versteeg
GettyImages-1305865205

Kyle Larson heeft de NASCAR-race op het circuit van Las Vegas gewonnen. Een bijzondere overwinning, want Larson was een groot gedeelte van afgelopen jaar geschorst. Voor Grand Prix Radio blikt Rick Winkelman terug op de NASCAR-race van Las Vegas.

"Larson was een groot gedeelte van afgelopen jaar geschorst, omdat hij tijdens een E-sports wedstrijd het zogenaamde N-woord uitsprak. Dat is "not done" in Amerika." vertelt Winkelman. Als gevolg daarvan moest Larson weg bij het team van Ganassi en alle sponsors vertrokken vanwege de uitspraak.

Comeback

Dit jaar is Larson weer terug in Nascar en rijdt hij voor het team van Hendrick Motorsports. "Hij bewees dat hij niks aan talent en snelheid is verloren. Larson kan, ondanks het probleem van vorig jaar, een van de beste coureurs van komende jaren worden", denkt Winkelman. Larson bewees dat in Las Vegas.

Spectaculair zonder grote crashes

"Het was een gave wedstrijd met heel veel spektakel. De coureurs maakte elkaar het leven zuur, maar zonder grote crashes. Desondanks was het heel mooi en werd er opnieuw bewezen dat NASCAR ook spectaculair kan zijn zonder grote crashes", vertelt de NASCAR-commentator.

Komend weekend rijdt de NASCAR Cup Series op Phoenix, maar ook de NASCAR Xfinity Series (een stapje onder de NASCAR Cup Series). Winkelman blikt alvast vooruit: "Zaterdagavond, rond 23.45 uur, start een Nederlander in de Nascar Xfinity Race, dat is Loris Hezemans. Een Nederlander in het wilde westen van het NASCAR, dat is bijzonder."

Lees ook: William Byron pakt verrassende NASCAR-zege in Miami

Lees ook: Jeroen Bleekemolen: ”We hadden voor winst kunnen gaan”

Lees ook: Andrew Green: “Racestijl Perez een stuk agressiever dan Vettel”

 

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden