Lance Stroll gaat testen voor Racing Point Force India

WX4I7137-1

De overstap van Lance Stroll van Williams naar Racing Point Force India komt met de dag dichterbij. Hoewel de Canadees officieel nog niet is bevestigd, lijkt die aankondiging niet lang meer op zich doen wachten. Stroll zal namelijk na het Formule 1-seizoen gaan testen voor Racing Point Force India tijdens de post-season tests in Abu Dhabi.

"Ik denk dat het goed is om een tweede rijder in de auto te hebben om kilometers te maken", zegt teambaas Otmar Szafnauer van Racing Point Force India in gesprek met Autosport. "De test in Abu Dhabi draait helemaal om volgend jaar. Hoewel er wordt gereden met de auto van dit jaar, wordt er getest met de banden van volgend seizoen, dus het draait volledig om het doorgronden van die banden."

Geen haast met bekendmaking

Over een officiële aankondiging van Stroll zegt Szafnauer: "Er is geen reden om te haasten. Het is beleefd om te wachten op Esteban (Ocon, red.) totdat hij weet wat hij gaat doen. Het zou mooi zijn als Esteban zijn eigen nieuws bekendmaakt", zegt Szafnauer die bevestigt dat Ocon sowieso tot het einde van het seizoen voor Racing Point Force India blijft rijden.

Na de overname van de renstal door de vader van Lance Stroll lijkt de Fransman het kind van de rekening te worden. Het is een publiek geheim dat de Canadees bij Racing Point Force India de plaats inneemt van Ocon. Sergio Perez is al zeker van een stoeltje in 2019. De Mexicaan verlengde in aanloop naar de Amerikaanse Grand Prix zijn contract met de renstal.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen