31I0814

De liefde tussen Lance Stroll en zijn voormalige werkgever Williams is danig bekoeld. De Canadees debuteerde in 2017 bij de stal uit Grove en kon in zijn eerste twee jaar in de Formule 1 – buiten een derde plaats in 2017 in Bakoe – weinig potten breken.

Technisch directeur Paddy Lowe is dan ook van mening dat de nu twintigjarige Stroll veel te vroeg debuteerde in de Formule 1. Stroll heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Racing Point en is enigszins verbaasd door de opmerking van zijn voormalig werkgever.

Aan Le Journal de Montreal laat hij weten dat hij niet de enige was met tekortkomingen: "Alles wat ik er over kan en wil zeggen is dat de auto van meet af aan slecht was en dat de ingenieurs geen idee hadden hoe ‘m te verbeteren. Toen ik na het seizoen in Abu Dhabi meedeed aan de testweek, was ik 1.4 seconde sneller in een auto waarin ik nog nooit had gereden. Ik denk dat de tijden in Abu Dhabi voor zich spraken." Stroll doelt daarmee op de test die hij in november in het emiraat deed voor zijn nieuwe werkgever Racing Point.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen