Racing Point: 'Stroll nu al op zelfde niveau als Ocon'

jm1828no19-1

Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer denkt dat Lance Stroll nu al op hetzelfde niveau rondrijdt als zijn voorganger Esteban Ocon. De Canadees - zoon van Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll – zat tijdens de bandentest in Abu Dhabi voor het eerst in de bolide van zijn nieuwe werkgever. Hij reed er 198 ronden, met zijn snelste tijd was hij vierde overall.

Szafnauer was onder de indruk van dat optreden: "Lance had enorm veel lol in de auto. Hij vertelde ons dat de auto de dingen kan die hij er van verwacht en dat is goed. We waren onder de indruk van Lance."

Stroll reed de afgelopen twee seizoenen bij Williams en maakte behoudens een derde plaats in 2017 in Bakoe weinig indruk. Voor zijn eerste optreden in Abu Dhabi, maakte hij ook al meters in de simulator van Racing Point: "Hij zat in de simulator al vrij snel op het niveau van Esteban [Ocon]. We hoopten dat hij die lijn kon doortrekken naar de baan en dat deed hij. Ook op het circuit was hij erg snel", aldus Szafnauer in 'Beyond the Grid', de officiële podcast van de Formule 1.

Stroll verdedigt volgend seizoen samen met Sergio Perez de eer van Racing Point. Ocon is volgend jaar reserverijder bij Mercedes.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen