Lance Stroll ondanks frustraties optimistisch

stroll

Terwijl de bijna bejaarde Williams-coureur Felipe Massa dit seizoen al twee top tien finishes en 16 punten achter zijn naam heeft staan, daar blijft zijn debuterende teamcollega Lance Stroll met drie uitvalbeurten in evenzoveel races behoorlijk achter. De Canadees reed in de eerste drie races van 2017 zelfs minder rondjes dan Pascal Wehrlein in zijn enige optreden dit seizoen.

Stroll zelf geeft in een interview met de officiële F1-website Formula1.com toe dat hij zich zijn debuut in de Formule 1 iets anders had voorgesteld: “Een opeenstapeling van domme pech: een probleem met de remmen in Australië, een soort van race-incident in China en afgelopen zondag [in Bahrein] getorpedeerd door Carlos [Sainz].”

Gevraagd naar wat hem het meest is tegengevallen, zegt Stroll: “Het is niet zozeer de moeilijkheidsgraad van Formule 1, als wel het verschil tussen Formule 1 en alles wat ik hiervoor heb gedaan. De banden bijvoorbeeld zijn een gesloten boek voor me, die je echt moet openslaan en leren lezen”. Toch houdt Stroll de moed er in: “Er zijn nog zeventien races te gaan, waarbij we ook nog naar Europa gaan. In ieder geval ken ik daar alle circuits, wat het makkelijker voor me moet maken.”

Foto: Williams Martini Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden