Lando Norris: “Auto 2022 niet makkelijk te rijden"

door Hidde Wissels
2021StyrianGrandPrixFridayGP2108_091559_1ST0715

Volgens Lando Norris is de auto van 2022 niet zo makkelijk om te rijden in vergelijking met de huidige bolides. Dat vertelt de coureur van McLaren aan Motorsport.com. Vanaf volgend jaar gaat de Formule 1 een nieuw tijdperk in met een compleet nieuw technisch reglement. 

Het technisch reglement van de Formule 1 gaat vanaf 2022 op de kop. Resultaat is dat de tien Formule 1-teams met een totaal andere auto aan de start van het seizoen zullen verschijnen. Het grondeffect zal centraal staan voor deze nieuwe generatie van Formule 1-bolides. Hierdoor is het idee dat auto’s elkaar beter moeten kunnen volgen en auto’s beter met elkaar kunnen racen.

“Hopelijk is het voor elk team net zo moeilijk"

Norris heeft in de simulator van McLaren kunnen proeven hoe het is om in de auto van volgend jaar te rijden. “Hopelijk is het voor elk team zo dat de auto moeilijker is om mee te rijden”, vertelt Norris.

"Het is een heel andere auto om in te rijden, op een bepaalde manier niet zo leuk als de auto’s van dit seizoen. Het heeft geen zin om te denken dat het verschrikkelijk is, omdat je niet weet hoe het bij de andere teams ervoor staat."

Lando Norris / McLaren / Sotsji / Rusland / 2021
Foto: McLaren Media Centre

De 21-jarige Norris geeft daarnaast aan dat de auto van McLaren voor volgend jaar alleen nog op papier bestaat. Die veranderen ook nog veel omdat er steeds meer geleerd wordt over de nieuwe regelgeving.

"De enige auto die we hebben gezien is die op Silverstone,” legt Norris uit. "De auto die we in de fabriek hebben is niet eens een auto. Het is een tekening op papier. Ik denk dat we misschien pas begin volgend jaar een echte auto hebben staan. Het is heel gemakkelijk om wijzigingen aan te brengen en het sneller en sneller te maken. We moeten gewoon ons best doen en hopelijk gaan we met een goede auto naar de pre-season test”, besluit Norris.

Lees ook: Mogelijk zeven of acht sprintkwalificaties in 2022

Lees ook: Yamamoto: “Verstappen heeft groot voordeel"

Lees ook: Formule 1 onthult spectaculaire nieuwe bolide voor 2022

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden