Lando Norris: Blij met mijn prestatie

Lando Norris Zandvoort 2022 kwalificatie

Lando Norris is blij met zijn prestatie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. De Brit noteert uiteindelijk de zevende tijd. "Verrassend genoeg haalde ik nog P7, dus ik ben blij met mijn prestatie", aldus Norris tegen F1.com.

De kwalificatie begon niet al te best voor McLaren. "De eerste ronde in Q1 was niet veelbelovend. Het voelde als best een goede ronde, maar we waren nog ver verwijderd van de Alpines", zegt Norris. De McLaren coureur wist nog iets meer te pushen en probeerde nog meer uit de auto te halen en dit lukte. "Ik had nog wel wat kleine foutjes, maar dat had verder geen invloed op mijn startpositie."

Alpine

Beide auto's van grootste concurrent Alpine starten verder naar achteren, op een baan waar inhalen lastig kan zijn, maar Norris is nog niet te zelfverzekerd over de race. "We hebben mogelijkheden en goede kansen om punten te scoren, maar Alpine is het hele weekend al sneller geweest."

Eenzame race

De jonge Brit verwacht dat de top zes gauw genoeg weg zal rijden en hij zou het prima vinden om een eenzame race te rijden. "Ik zou uitkijken naar een eenzame race, maar er zitten snelle auto's achter ons, inclusief Mick Schumacher. Haas ziet er goed uit dit weekend." Norris zegt zelf geen gemakkelijke race te verwachten, maar zou dit voor een keer wel fijn vinden.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Pech voor Mercedes door gele vlag Pérez

Lees ook: Sebastian Vettel verloor grip door zand op racelijn

Lees ook: Alexander Albon zeer tevreden na goede dag

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden