Lando Norris grote kanshebber reservecoureur McLaren

DFq4QFiXkAERVbx

Lando Norris heeft in zijn eerste jaar in de FIA European Formula 3 direct de titel veroverd. De juniorrijder van McLaren wist de titel veilig te stellen door in Hockenheim als tweede te finishen . Alles wijst er nu op dat hij de rol als reservecoureur van McLaren in 2018 op zich kan nemen.

Met zijn titel treedt Norris in de voetsporen van Esteban Ocon en Lance Stroll. Tevens heeft de Engelsman nu genoeg punten bemachtigd om een superlicentie te krijgen die nodig is om in de F1 te mogen rijden. De jonge Norris gaat tot dusverre als een raket door de lagere klassen van de autosport. In 2014 brak hij op veertienjarige leeftijd het record van Lewis Hamilton door als jongste coureur ooit wereldkampioen karten te worden. In 2015 won hij de Britse F4-titel en vorig jaar wist hij hier de titel van de Eurocup Formule Renault 2.0, Formule Renault 2.0 NEC en de Toyota Racing Series aan toe te voegen. De zeventienjarige coureur verscheen dit jaar voor het eerst in de F1 bij McLaren tijdens de testsessie in Hongarije. Hij maakte daar indruk door de tweede tijd achter Vettel te noteren.

Er gaan steeds meer geruchten dat Norris volgend jaar Jenson Button zal vervangen als reservecoureur van het McLaren Formule 1-team. McLaren-teambaas Boullier vertelde aan Sky Sports: “Jenson is op zoek naar een stoeltje als fulltime coureur en het is duidelijk dat wij die niet hebben voor hem. Maar hij is onze ambassadeur en willen hem graag behouden in een rol die voor alle partijen wenselijk is. Wanneer dat niet mogelijk is, dan hebben we natuurlijk een nieuwe reservecoureur nodig. Lando is een van de kandidaten hiervoor.”

McLaren-baas Zak Brown voegde hier nog aan toe: “Ons huidige plan is om hem volgend jaar te laten rijden in de Formule 2. Ik denk zeker dat hij snel genoeg is voor de Formule 1 maar we willen dingen niet overhaasten. Hij is zeker onze ster van de toekomst, maar we willen hem op dit moment niet bij een ander F1-team plaatsen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen