Lando Norris had vierde plek niet verwacht

2021BahrainGrandPrixSaturdayGP2101_161345_J5A7885

Lando Norris wist de vierde plaats te behalen tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen, de Grote Prijs van Bahrein. Een keurige start van het seizoen voor Norris, die de vierde plaats naar eigen zeggen niet verwacht had.

Bij de start kwam Norris goed weg en tijdens de race heeft hij mooie inhaalacties laten zien. Hij haalde onder ander Pierre Gasly en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in. "De snelheid was goed", vertelt de Brit. Norris wist Charles Leclerc van de vierde plaats af te stoten en kon de Monegask op afstand houden.

Werk aan de winkel

De pitstops van McLaren duurden lang. Sommige duurden zelfs langer dan drie seconden. "De jongens hebben het goed gedaan. De pitstops hebben ons geen posities gekost, maar wel tijd", vertelde Norris over de pitstops tegenover Grand Prix Radio.

2021BahrainGrandPrixSaturdayGP2101_132641_ONZ3024-700x453
© McLaren Media Centre

Tijdens de kwalificatie zette Ricciardo de zesde tijd neer en Norris de zevende snelste tijd. "We waren blij met de zesde en zevende plek als startpositie, dus dat we vandaag op de vierde en zevende plek zijn geëindigd is zelfs nog beter." Het duo scoorde dubbele punten voor het team van McLaren. McLaren staat nu op de derde plaats in het constructeurskampioenschap met 18 punten.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein de race

Lees ook: GP Bahrein: Lewis Hamilton wint, Verstappen tweede

Lees ook: Verstappen: “Liever een straf dan op deze manier tweede”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen