Lando Norris: "Ik kan niet wachten om weer te gaan racen"

2020AbuDhabiGrandPrixSaturday_GP2017_125203_1ST6133

Voor McLaren-rijder Lando Norris kan de winterstop maar niet snel genoeg over zijn. "Ik kan niet wachten om één van de snelste auto's ter wereld, tot de limiet te pushen." In gesprek met zijn eigen team McLaren geeft Norris 6 redenen waarom hij zin heeft in het nieuwe seizoen.

Team

Norris heeft het meest zin om samen te werken met het team. "Of dat nou op de baan is, bij McLaren technology centre of op afstand. Ik kijk ernaar uit om het team te helpen waar ik kan", aldus Norris.

Bolide

"Ik ben natuurlijk super gretig om weer achter het stuur van een Formule 1 auto te kruipen." Norris rijdt komend jaar in de MCL35M samen met zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo. "Ik heb de nieuwe auto in de simulator gereden maar ik heb geen idee hoe de auto in het echt rijdt." De laatste keer dat de Formule 1 coureurs hebben gereden is de Grand Prix van Abu Dhabi, volgens Norris voelt het als jaren geleden.

Daniel Ricciardo

Lando ziet ook uit naar de samenwerking met zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo. Ricciardo komt het team van McLaren versterken na het vertrek van Carlos Sainz, die naar Ferrari ging. Ricciardo heeft veel ervaring en heeft al veel podia en punten behaald, Norris is benieuwd hoe Ricciardo het aan gaat pakken bij het team.

Alles is mogelijk

"Ik ben benieuwd naar wat er gaat gebeuren dit seizoen, geen enkel seizoen is hetzelfde. Ik houd van het gevoel om in het onbekende te duiken, dat is wat F1 zo speciaal maakt." Norris benadrukt dat je niet weet wat er gaat gebeuren in een race. Hij geeft aan dat alles mogelijk is.

Circuits

Dit jaar wordt er als het goed is weer gereden op de 'oorspronkelijke' Formule 1 circuits, waar vorig jaar niet kon worden gereden door het coronavirus. Norris kijkt uit naar sommige banen. "Ik kijk er naar uit om terug te gaan naar landen waar we niet konden racen afgelopen jaar, vooral circuits als de Verenigde Staten, Japan en Singapore", aldus Norris. Verder geeft Norris aan dat hij buiten het racen ook de fans mist. Hij hoopt dat er komend jaar meer fans bij de races kunnen zijn.

Helmen

Afgelopen seizoen hebben we bij elke race een nieuwe helm van Lando Norris gezien, dit jaar pakt hij het net iets anders aan. "Ik ga niet meer zoveel doen als vorig jaar. Maar in plaats daarvan zijn er een aantal speciale one-off helmen." Norris geeft aan dat de helmen er aan komen.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden