Lando Norris: Ik maakte te veel fouten

door Tim Koenders
Norris McLaren 2023

Lando Norris is niet tevreden met een derde tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. De Brit geeft aan dat als je zo dichtbij zit er ook altijd meer in zit. Norris kwam minder dan een tiende tekort.

McLaren verbaasde iedereen toen ze tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië ineens vooraan mee konden doen. In de kwalificatie eindigden de coureurs van McLaren toen als tweede en als derde. De Hungaroring is een heel ander circuit dan Silverstone. De vraag was dus of het Britse team ook op dit type circuit mee zou kunnen strijden om het podium. Tijdens de kwalificatie zag het er in ieder geval goed uit. Lando Norris wist zich als derde te kwalificeren binnen een tiende van de snelste tijd. Toch is hij zelf niet tevreden.

Goede positie

“Ik ben een beetje verrast maar vooral teleurgesteld. Als je een tiende tekort komt weet je dat je op pole had kunnen staan als je de perfecte ronde gereden had. Het team heeft het goed gedaan met een derde en vierde plaats. Ik maakte te veel fouten.” Dat liet de Brit weten aan Formula 1. “Het was zeker niet mijn beste ronde, er zijn altijd risico’s. Die tiende had er zeker nog ingezeten. P3 is een goede positie voor morgen.”

Lees ook: Lewis Hamilton verrast met pole position op Hungaroring

Lees ook: 'Twee teams overtraden budgetcap in 2022'

Lees ook: Ronald Molendijk over Helmut Marko: Je zou ook positief kunnen coachen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden