Ronald Molendijk over Helmut Marko: Je zou ook positief kunnen coachen

door Tim Koenders
Marko 2023

Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries bij AlphaTauri. Een keuze die dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk niet begrijpt. Dat liet hij weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Nyck de Vries het Formule 1-seizoen niet afmaakt bij het team van AlphaTauri. De Nederlander reed zijn eerste seizoen in de Formule 1 maar moet na nog geen half seizoen zijn stoeltje afstaan. De Vries was samen met Logan Sargeant de enige coureur die nog geen punten wist te pakken. De tegenvallende resultaten waren de reden om Daniel Ricciardo een kans te geven bij het Italiaanse team. De Australiër had geen stoeltje voor 2023 en moest genoegen nemen met een rol als reservecoureur bij Red Bull Racing. Na tien races maakt de Australiër zijn rentree in de koningsklasse van de autosport.

Helmut Marko GP Belgie

Positief coachen

“Ik vind het echt ongelofelijk. Helmut Marko is de man die deze knoop door moet hakken. Hij is ook de man die hem in deze auto heeft gezet. Hij kwam met grote woorden dat De Vries het team op sleeptouw moest nemen. Drie races later viel het ineens een beetje tegen. Toen legde hij nog meer druk op de schouders van De Vries.” Dat liet dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Je zou ook een keer positief kunnen coachen in plaats van die norse oude man zijn. Ik zou zo’n jongen gewoon een beetje vertrouwen geven. Hij heeft ook niet elke week een auto opgevouwen ofzo.” Daarnaast denkt Molendijk dat Marko zich beter op het team kan focussen. “We hebben het hier natuurlijk over het zusterteam van Red Bull. Als ik Helmut Marko was zou ik mij eerder druk maken over het feit dat die auto constant achteraan rijdt.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max Verstappen deelt tik uit

Lees ook: Vasseur hoopt op reactie Ferrari in Hongarije

Lees ook: Lando Norris: Seizoen met 20 races is beter

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden