Vasseur hoopt op reactie Ferrari in Hongarije

door Patrick Wuite
Leclerc auto Oostenrijk 2023

Na een uiterst moeizame race in Silverstone hoopt Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur op een reactie van zijn equipe in Hongarije. "We waren te conservatief in Engeland", stelt de Fransman.

Aan het begin van het seizoen had Ferrari de grootste problemen met de slijtage van de banden. Met goede resultaten in Canada en Oostenrijk leek het erop dat die problemen verholpen waren, maar het team was naar eigen zeggen "bang" voor de hogesnelheidsbochten op Silverstone. Charles Leclerc miste door technische problemen de tweede training op vrijdag, de training waarin normaliter de racesimulaties worden gedaan. Zo beschikte Ferrari over minder informatie en daar had het team last van in de race.

"We waren gewoon te conservatief. We waren bang voor bandenslijtage. We mogen zeker niet tevreden zijn met P9 en P10, als je vanaf de vierde en vijfde plaats vertrekt", vertelt Vasseur aan F1.com.

Mekies Vasseur

Hongarije

Op papier zou de SF23 beter moeten presteren op de bochtige Hungaroring, al houdt Vasseur nog een slag om de arm. "Een goeie setup kiezen, is allesbepalend in Hongarije, aangezien inhalen zo lastig is in Boedapest. Een goede vrijdag hebben, is dus cruciaal", aldus de Fransman.

Lees ook: Daniel Ricciardo: Laatste maanden waren goed voor mij

Lees ook: Lando Norris: Seizoen met 20 races is beter

Lees ook: Christian Horner prijst snelle Ricciardo bij bandentest

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden