Lando Norris in Rusland in actie voor McLaren

1920x1080-Lando-Norris-McLaren-GP-België-2018

Het wordt in Rusland een druk weekend voor Lando Norris. Naast zijn verplichtingen in de Formule 2 zal de Brit vrijdag op het Sotsji Autodrom ook de eerste vrije training voor McLaren voor zijn rekening nemen.

Hiermee komt de Britse renstal terug op een eerdere beslissing. Dat besluit luidde dat Norris naar alle waarschijnlijkheid geen vrije trainingen meer zou afwerken als hij datzelfde weekend ook actief zou zijn in de Formule 2. Norris heeft met nog twee raceweekenden in de Formule 2 te gaan een achterstand van 22 punten op klassementsleider George Russell.

Ontwikkeling

Maar zo zegt sportief directeur Gil de Ferran van McLaren over de beslissing de Brit toch in de McLaren te zetten: “Niettemin is dit hopelijk een nieuwe positieve stap in zijn ontwikkeling.” Norris racet vanaf volgend seizoen voor de Britse Formule 1-stal en kan tijdens de vrije trainingen waardevolle ervaring opdoen.

Naast de Brit komen vrijdagochtend ook Antonio Giovinazzi (Sauber), Artem Markelov (Renault) en Nicholas Latifi (Racing Point Force India) in actie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen