Lando Norris: Nieuwe auto's zijn niet heel veel anders

door Patrick Wuite
3639737

Lando Norris merkt dat de nieuwe 2022-auto's zich niet heel anders gedragen ten opzichte van de 2021-bolides. Dat zegt de Brit, die de snelste tijd noteerde, na de eerste testdag in Barcelona.

De technische reglementen zijn in de winter op de schop gegaan, in de hoop dat het het wiel-aan-wiel racen beter wordt en dat de auto's elkaar beter kunnen volgen, met tot gevolg dat de auto's er nu compleet anders uitzien. Op woensdag maakten de coureurs voor het eerst kennis met de nieuwe generatie Formule 1-auto's, maar snelste man Lando Norris voelt dat er helemaal niet zo'n groot verschil is ten opzichte van de auto die hij in Abu Dhabi gebruikte. 

Wennen

"Ik had verwacht dat ik aan veel dingen moest wennen, maar dat viel wel mee. De meeste zaken zijn niet veranderd en voor mij als coureur is dat gunstig. Zo voelde ik me al snel comfortabel in de auto", liet Norris weten aan Motorsport Week.

Lando Norris in actie 2022

Eerste dag

Met 103 rondes en de snelste tijd kon de McLaren-coureur, die in de winter zijn contract verlengde bij het team uit Woking, terugkijken op een prima eerste dag. "Ik denk dat ik de auto al aardig begrijp, al zijn er nog voldoende zaken die ik moet uitproberen en begrijpen om meer performance te vinden", aldus de Brit.

Lees ook: Vooruitblik tweede testdag

Lees ook: Eerste testdag Barcelona in tien foto's

Lees ook: Horner en Wolff begraven strijdbijl na tumultueus 2021

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen