Lando Norris: P13 klinkt slecht, maar beste wat we konden doen

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

McLaren kende een zeer succesvolle test in Barcelona. Toch lijkt het team uit Woking sinds de test in Bahrein moeite te hebben met de race pace. Lando Norris zal de Grand Prix van Bahrein als de hoogst geëindigde McLaren van start gaan vanaf de dertiende plek.

Tegenover F1.com zegt de jonge Brit dat P13 nog nieteens zo slecht is als dat het klinkt. "Het is het beste wat we konden doen vandaag, vorig jaar was ik meer gewend aan Q3 dus dan is P13 wel even een bittere pil." Norris zegt dat het helaas iets is waar ze mee moeten leven en hard aan moeten werken.

'We mikken op punten'

"We zitten niet ver van de punten dus dat is hetgeen waar wij op gaan mikken, we zitten wel verder van de pace dan we hadden gedacht. We zullen wel zien hoe het morgen gaat, we kunnen misschien beter zijn of we kunnen slechter zijn maar we verwachten wel in de regionen te blijven staan waar we beginnen." De McLaren-coureur zegt wel te kijken hoe het gaat verlopen met de verschillende teams en bandenstrategieën. "We gaan het proberen beter te doen maar het wordt niet makkelijk, dus we gaan zien wat we kunnen doen", besluit Norris. 

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in Bahrein

Lees ook: Max Verstappen eindigt VT3 als snelste man op de baan

Lees ook: Lewis Hamilton: We bluffen niet, we zijn negen tienden trager

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen