Lewis Hamilton: We bluffen niet, we zijn negen tienden trager

door Sven Verveld
10-saturday-monza

Lewis Hamilton heeft nog geen vertrouwen in zijn Mercedes. De coureur geeft aan dat zijn bolide een stuk trager is dan Red Bull en Ferrari. 

Lewis Hamilton kende een matige vrijdag in Bahrein. Tijdens de trainingen had Hamilton een aantal problemen met zijn auto en kwam hij niet verder dan een zevende en negende plaats. Tegenover zijn team vertelt hij dat er problemen waren met de remmen in de tweede vrije training. "Mijn remschijven waren op verschillende temperatuur", begint Hamilton. Daardoor had de Brit een afwijking naar rechts tijdens het remmen. "Dat betekende dat ik niet de ronden kon rijden die ik wilde rijden. Daarentegen is het geen groot gropleem en kunnen we het gewoon oplossen", aldus Hamilton.

Sandbagging of niet?

Al jaren beweert Mercedes tijdens de testdagen en trainingen niet de snelste auto te hebben. Toch stonden ze voorgaande jaren altijd vooraan in de tijdenlijsten. Nu is Hamilton duidelijk. "We bluffen niet, zoals sommigen beweren. Op dit moment zijn we niet hier om een race te winnen. Red Bull is 0.8/0.9 seconden sneller dan wij zijn en Ferrari een halve seconde", vertelt de Brit. Ondanks de problemen blijft hij kalm. "Ik probeer het beste uit mezelf en de auto te halen. Het is niet ideaal maar we zullen dit als team oplossen", concludeert Hamilton.

In de kwalificatie zal duidelijk worden of Mercedes er echt niet bij zit.

Luister de kwalificatie live met het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij via Grand Prix Radio!

Lees ook: Programma: zaterdag op Grand Prix Radio

Lees ook: Van P1 naar P13: Pierre Gasly staat voor raadsel

Lees ook: Isack Hadjar wint F3-sprintrace Bahrein

door Sven Verveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden