Van P1 naar P13: Pierre Gasly staat voor raadsel

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Waar Pierre Gasly in de ochtendsessie de tijdenlijst aanvoerde, worstelde de Fransman gigantisch in de tweede vrije training, met een dertiende tijd tot gevolg. "Ik voelde gelijk al dat het niet goed zat."

De vrijdag begon namelijk zo mooi voor AlphaTauri met de snelste tijd in de eerste vrije training. Pierre Gasly en zijn engineer Pierre Hamelin waren in hun nopjes met de snelste tijd. Hoe anders was de gemoedstoestand in de avond, na een dertiende tijd in de tweede vrije training. Het was letterlijk een verschil tussen dag en nacht. 

Fiets

"In de eerste vrije training leek de auto op een fiets. Alles ging heel erg makkelijk en de snelheid was er gelijk. Toen ik aanzette voor mijn eerste vliegende ronde in de tweede vrije training voelde ik het gelijk al: Dit voelt anders. Het waren hele andere condities en de banden gedroegen zich anders", tekende Gasly op aan RaceFans.

Gasly Bahrein 2022 in actie

Oplossen

De AlphaTauri-coureur heeft er wel alle vertrouwen in dat het team het kan oplossen. "Er is vast een verklaring voor. We hebben laten zien dat we snel zijn, maar nu moeten we dus weten waarom we niet snel waren in de tweede training. Het is belangrijk dat we competitief zijn als het koeler is omdat dat tijdens de kwalificatie en de race het geval is", besluit de Fransman.

Lees ook: Isack Hdjar wint F3-sprintrace Bahrein

Lees ook: Mercedes vreest het ergste: Schade beperken dit weekend

Lees ook: Valtteri Bottas: Q3 halen zeker mogelijk

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen