Valtteri Bottas: Q3 halen zeker mogelijk

door Patrick Wuite
3639737

Valtteri Bottas denkt dat hij in de kwalificatie kan vechten voor een plaats bij de eerste tien, nadat de Alfa Romeo-coureur zich in de top tien nestelde in de tweede vrije training. 

Na een rampzalige eerste vrije training, waarin de Fin slechts twee rondes kon rijden door een motorisch euvel, was het een goede tweede training voor de nieuwbakken Alfa Romeo-coureur. Met een zesde tijd, een seconde achter Max Verstappen, was hij zelfs sneller dan zijn oude teamgenoot Lewis Hamilton in de Mercedes. En dus is Bottas positief gestemd, ook al heeft niemand nog het achterste van de tong laten zien, en behoort Q3 halen tot de mogelijkheden.

Potentie 

"De potentie is er in ieder geval wel", vertelt Bottas voor de camera van F1TV. "Zelfs als je in je berekeningen meeneemt dat anderen wellicht nog iets meer gaan vinden, zullen we meedoen in de strijd voor Q3. Het zou mooi zijn om mijn goede reeks (101 keer Q3 gehaald achter elkaar, red.) in stand te houden", aldus de Fin.

Bottas Bahrein 2022

Kansen in de race?

Bottas was ook uitermate tevreden hoe de auto zich gedroeg aan het einde van de tweede vrije training, toen hij bezig was met een langere run. "De balans was echt uitstekend, zeker met heel veel brandstof aan boord", liet hij weten. Echter is hij nog wel bezorgd over (het gebrek aan) de betrouwbaarheid van de C42, na het zoveelste probleem van Alfa Romeo dit jaar. "Hopelijk zijn dit dan ook de laatste problemen die we kennen", duimt Bottas. 

Lees ook: Alles over de nieuwe Grand Prix Radio app, mét sliderfunctie

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT1 en VT2

Lees ook: Max Verstappen sluit vrijdag in Bahrein af als snelste

 

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen