Max Verstappen sluit vrijdag in Bahrein af als snelste

Header liveblog 1 Bahrein

Max Verstappen heeft de snelste tijd neergezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander wist een 1:31.936 neer te zetten. Het waren de Ferrari's die achter de Nederlander stonden, met Charles Leclerc op P2 en Carlos Sainz op P3. Tijdens de training was er kort een moment tussen Leclerc en Tsunoda, de Japanner reed Leclerc in de weg en is daarvoor under investigation.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Bahrein verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio

Update 17:00

Het zwart-wit geblokt hangt en de training is voorbij. De eerste vrijdag van de Formule 1 in 2022 is een feit. Wereldkampioen Max Verstappen sluit de dag af als snelste, de Nederlander reed een 1:31.936. 

Achter Verstappen sluiten de Ferrari's aan. Leclerc heeft de tweede tijd neergezet en Sainz de derde. George Russell sluit de Mercedes aan op de vierde plek. Zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, vinden we terug op de negende plek. Fernando Alonso sluit de top-5 af.

De proefstarts worden gemaakt en de teams maken zich op om de coureurs terug te halen in de pits en data te analyseren. Morgen is Grand Prix Radio weer live bij alle sessies! Luister tijdens de kwalificatie live naar het commentaar van Olav Mol via de Grand Prix Radio-app en website! 

 

Update 16:55

Het eerste incident is een feit. Een onderonsje tussen Tsunoda en Leclerc is noted. Leclerc reed achter de AlphaTauri-coureur en werd enorm in de weggezeten. De coureurs maakten geen contact en konden hun weg vervolgen, Leclerc was niet blij met de actie.

Update 16:52

Met een kleine tien minuten te gaan rijden de coureurs de racepace. Het is druk op de baan, alleen de Ferrari's staan in de pits.

Het team van Haas kan blij zijn. Kevin Magnussen heeft de tiende tijd en Mick Schumacher staat achtste. Na twee jaar achteraan te hebben gereden noteert het team weer goede tijden.

 

Update 16:45

Als we iets verder naar onder kijken op de tijdenlijst, komen we Williams tegen. Het team van Jost Capito staat negentiende en twintigste en hoopt toch op meer. Ook Aston Martin is onderaan te vinden. Stroll en Hulkenberg staan zestiende en zeventiende. 

Opvallend is de achttiende plek van Daniel Ricciardo. De 8-voudig grands prix winnaar is uit de auto en praat met CEO van McLaren Zak Brown.

 

Update 16:40

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en synchroniseer het geluid via onze Grand Prix Radio-app! Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 16:35

Oei! Hamilton heeft zijn bolide niet onder controle. De Brit klaagt over de radio over zijn remmen en zet slechts een negende tijd neer, teamgenoot Russell pakt de derde tijd.

Ondertussen heeft Max Verstappen op softs de snelste tijd neergezet. Hij is maar +0.087 seconden sneller dan Leclerc.

Update 16:30

Na een half uur zijn de eerste snelle ronden van het weekend verreden. De tussenstand ziet er als volgt uit:

1. Leclerc 1:32.263 (S)

2. Alonso +0.6 (S)

3. Bottas +0.6 (S)

4. Sainz +0.8 (S)

5. Magnussen +0.9 (S)

 

Update 16:25

Het is tijd voor de kwalificatie runs. Kevin Magnussen zet de tweede tijd neer op maar +0.062 seconden. Esteban Ocon zet de derde tijd neer op iets meer dan twee tienden. 

Update 16:23

Tijdens de eerste vrije training kon Bottas maar twee ronden rijden. De Fin had last van misfiring en kon zijn auto parkeren in de pits. Nu rijdt Bottas wel weer en hij heeft de vierde tijd neergezet.

Ook Nico Hulkenberg is terug in de F1-paddock! Hij vervangt Vettel, die positief testte op corona. Hulkenberg heeft de vijfde tijd neergezet.

Update 16:15

Het gesprek van de afgelopen weken, purpoising. Het lijkt erop alsof Mercedes het probleem nog niet helemaal onder de knie heeft en Hamilton stuitert over het asfalt. De Brit verremt zich in bocht één.

Max Verstappen heeft ondertussen de tweede tijd neergezet. 

 

Update 16:10

Het team van Mercedes heeft de bolide van Hamilton gerepareerd en de Brit zet meteen de vierde tijd neer. De Ferrari's beginnen sterk en staan P1 en P2. Fernando Alonso volgt op de vierde plek.

Ook deze training rijden er weer coureurs met de helmcamera. Hieronder zie je die camera van vanochtend.

 

Update 16:05

Net als tijdens de eerste vrije training is er meteen veel actie op de baan. De auto van Lewis Hamilton staat in de garage zonder voorvleugel en het team is druk bezig. 

 

Update 16:00

De groene vlag zwaait en we zijn onderweg voor de tweede vrije training in Bahrein!

 

Update 15:50

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en synchroniseer het geluid via onze Grand Prix Radio-app! Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:45

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein! De coureurs hebben net zoals vanochtend een uur om te trainen. Grand Prix Radio houdt je komend uur op de hoogte van alle actie in Sakhir.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden