Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT1 en VT2

Header liveblog 1 Bahrein

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de VT1 en VT2 voor de Grand Prix van Bahrein, met onder andere een vervelende dag voor Ocon, en een goede dag voor het team van Ferrari.

Top

Ferrari

Het team van Ferrari, met Carlos Sainz en Charles Leclerc als coureurs, had een goede twee vrije trainingen. Met weinig problemen en veel baanactie voor het team zijn de coureurs in beide trainingen op de tweede en derde plek geëindigd. De kaarten voor het team zien er dus goed uit, het is afwachten of ze deze vorm het hele weekend behouden. Mocht Ferrari echt zo snel zijn zoals ze er nu uitzien kan het voor een nieuwe rivaliteit tussen Red Bull en Ferrari zorgen. 

De helmetcam

Goed nieuws voor de fans van de helmetcam, ook dit seizoen kan er weer genoten worden van beelden vanuit de helm van een coureur. Tijdens de eerste vrije training kon er meegereden worden bij Nicholas Latifi en Guanyu Zhou, en bij de tweede vrije training met Lando Norris en Charles Leclerc. De helmetcam laat zien hoe het is om in de auto te zitten, en dat levert mooie beelden op. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

 

George Russell

Russell is zijn eerste vrije trainingen, voor het team van Mercedes, beide keren boven zijn teamgenoot Lewis Hamilton geëindigd. Twee keer op een knap vierde plek, zeker nog niet waar Mercedes wil zijn, maar toch netjes dat hij boven zijn teamgenoot beland is. Hamilton is overigens op een zevende en negende plek geëindigd. Russell lijkt hierdoor beter in de auto te zitten dan Hamilton. 

Flop

McLaren

McLaren is al niet goed aan het seizoen begonnen door tijdens de testdagen problemen te hebben met de remmen. Ook de eerste twee vrije trainingen gaan niet van een leien dakje. Met een zestiende en elfde plek voor Lando Norris en een zeventiende en achtiende plek voor Daniel Ricciardo, is het team niet aan een ideaal begin begonnen. McLaren ziet Ferrari als grootste competitie, maar komen nu niet eens in de buurt van het rode team. Ze doen eerder mee met de 'achterblijvers'.

Esteban Ocon

Ocon wist deze vrijdag niet te imponeren. Tijdens het begin van de eerste vrije training raakte hij de helft van zijn sidepod kwijt, wat een rode vlag veroorzaakte. Daarna kwam hij niet dichtbij de tijd van zijn teamgenoot Fernando Alonso, die een achtste tijd noteerde, en werd twaalfde in de eerste training. Ook in de tweede training lukte het hem nog niet om boven zijn teamgenoot te eindigen. Wederom werd Ocon twaalfde, waar Alonso vijfde stond. Er is dus nog veel werk aan de winkel voor de Fransman. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Alexander Albon

Ondanks dat Albon een jaar niet in de Formule 1 geracet heeft, wist hij niet boven Latifi te eindigen. Dat werd wel van hem verwacht. Hij was vooral in gevecht met zijn auto, hij ging een paar keer wijd en verremde zich een aantal keer. Wat resulteerde in een vijftiende en twintigste plaats. Voor Albon is het hopen dat hij de komende dagen beter in de auto gaat zitten en klaar is om te racen. 

 

Lees ook: Pierre Gasly snelste in VT1 Grand Prix van Bahrein, Verstappen P5

Lees ook: Max Verstappen sluit vrijdag in Bahrein af als snelste

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden