Isack Hadjar wint F3-sprintrace Bahrein

10-saturday-monza

Isack Hadjar heeft de seizoensopener van het Formule 3-seizoen gewonnen. De Hitech-coureur startte vanaf de vierde plek en finishte de race als tweede. Later zou Oliver Bearman, die over de streep kwam als eerste, een penalty krijgen voor track limits. Door de penalty schoof Hadjar op naar P1. Aleksandr Smolyar sloot het podium af als derde.

De pole position voor de sprintrace was in handen van Zak O'Sullivan. Tijdens de openingsronde ging hij samen met Oliver Bearman door bocht één. O'Sullivan wist later te remmen en behield zijn leiding. De twee wisten al snel een gat te trekken naar de rest van het veld. In ronde vijf wist Bearman de koppositie over te pakken van O'Sullivan met een fraaie inhaalactie. Daarachter was het Zane Maloney die zichzelf nestelde op de derde plek. 

ART-drama

Tijdens diezelfde vijfde ronde waarin de leiding over werd gegeven, reden teamgenoten Saucy en Martins elkaar aan. De teamgenoten raakten elkaar in bocht één en moesten allebei de pits opzoeken. De ophanging van Martins was gebroken en de Fransman viel uit. Saucy kon zijn weg vervolgen maar reed helemaal achteraan, later zou ook hij uitvallen.

 

Sterke race Leclerc en Collet

Dit jaar rijden veel rookies in de Formule 3. De 'ervaren' jongens zijn onder andere Arthur Leclerc, Juan Manuel Correa en Caio Collet. De heren rijden nu een tijdje mee in de Formule 3 en ook in Bahrein was dat te zien. Leclerc startte vanaf de veertiende plek en maakte rap plaatsen goed. De Monegask wist uiteindelijk als vijfde de race te finishen. Ook Caio Collet reed een sterke race. De MP Motorsport-coureur startte vanaf de dertiende plek en werd uiteindelijk zevende.

Gevecht voor het podium

Tegen het einde van de race was het Isack Hadjar die aandrong bij Zane Maloney voor de derde plek. Tijdens het gevecht kwamen de twee steeds dichter bij Zak O'Sullivan die tijd verloor door oudere banden. In de vijftiende ronde wist zowel Maloney als Hadjar de polesitter in te halen. Een ronde later wist Hadjar de tweede plek over te nemen van Maloney. Richting de zeventiende ronde sloten ook Smolyar en Leclerc aan bij het gevecht, zij haalden beide O'Sullivan in. Een ronde later pakte Smolyar de laatste podiumplek af van Maloney.

 

Penalty voor Bearman

Een drama onstond voor het team van Prema. Na de race ontving Oliver Bearman een vijf seconden penalty voor track limits en verloor zijn winst aan Isack Hadjar, daarmee won hij zijn debuutrace. Zondag zal de feature race worden verreden in de Formule 3. Van Amersfoort Racing-coureur, Colapinto, staat op pole position voor die race.

Oliver Bearman F3-
Oliver Bearman in actie in Bahrein

Lees ook: Magnussen verrast na sterke openingsdag Haas

Lees ook: Valtteri Bottas: Q3 halen zeker mogelijk

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT1 en VT2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden