Magnussen verrast na sterke openingsdag Haas

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Kevin Magnussen had niet verwacht dat de nieuwe Haas-bolide competetief zou zijn. Het achterhoede team van vorig seizoen sloot de eerste vrijdag af met een mooie P8 en P10. 

Het was voor Haas dan ook de beste vrijdagtraining sinds Spanje 2019 (!) toen Grosjean zesde werd in de tweede vrije training en Kevin Magnussen achtste. Voor het hele team was dit natuurlijk een gigantische opsteker, ook voor comeback-kid Magnussen, die negen dagen geleden terugkeerde bij het Amerikaanse team. Hij had dit echt niet zien aankomen.

Ongeloof

"Ik kan het echt niet geloven. Het is zo cool en onwerkelijk. Ik voel me echt enorm bevoorrecht", liet hij weten aan onder andere RaceFans.

Magnussen bahrein

Visie

Haas maakte in 2020 de keuze om 2021 op te offeren om de ontwikkeling van het 2022-project te prioriteren. Hierdoor bleef het vorig jaar puntloos, maar die keuze lijkt nu zijn vruchten af te werpen. "Het team ging door een moeilijke tijd heen en dan is iedereen logischerwijs enorm opgelucht om dan nu in de top tien te staan", aldus de Deen.

Lees ook: Valtteri Bottas: Q3 halen zeker mogelijk

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT1 en VT2

Lees ook: Formule 1 presenteert nieuwe tv-visuals

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden