Formule 1 presenteert nieuwe tv-visuals

18 mrt 2022 door Wendy Heijting
10-saturday-monza

In aanloop naar de eerste race van het seizoen, heeft de Formule 1 aangekondigd dat ze met nieuwe visuals gaan werken op tv. Het doel hiervan is om een aantrekkelijker design te creëren voor de fans. 

Dean Locke, die bij de Formule 1 onderdeel is van het tv-team, vertelde aan Motorsport.com dat visuals van essentieel belang zijn in de sport. "De auto's zien er dit jaar heel anders uit en daarom leek het voor ons de juiste timing om ook de nieuwe visuals te introduceren." Met de introductie van de nieuwe visuals wil de organisatie het gemakkelijker maken voor de fans door alles meer op dezelfde plek in het scherm te laten zien. Ook wil de Formule 1 meer aandacht besteden aan highlights, het tonen van rode vlaggen en safety cars. 

Formule 1 New Graphic 3

 

Nieuwe vertoning startopstelling en pitstops

De Formule 1 heeft de vertoningen van de startopstelling en pitstops ook in een nieuw jasje gestoken door het op een andere wijze te laten zien op tv. Alle nieuwe visuals zullen direct te zien zijn tijdens het raceweekend in Bahrein.

Formule 1 New Graphic 1

 

Nieuwe intro

Natuurlijk is er zoals ieder jaar ook weer een nieuw introductiefilmpje te zien voorafgaand aan de trainingen, kwalificatie en de race. Het is een unieke introductie aangezien Max Verstappen als laatste in beeld is te zien met startnummer 1. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

 

Lees ook: Top 5: Verrassende seizoensopeners 

Lees ook: Alles over de nieuwe Grand Prix Radio App, mét sliderfunctie

Lees ook: FIA gaat legaliteit auto's controleren met lasersysteem

18 mrt 2022 door Wendy Heijting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen