Mercedes vreest het ergste: Schade beperken dit weekend

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Na een teleurstellende vrijdag in Bahrein, vreest Mercedes-engineer Andrew Shovlin het ergste. Red Bull en Ferrari zijn voorlopig een maatje te groot. Shovlin rekent dan ook op een bijrol dit weekend en hoopt dat George Russell en Lewis Hamilton de schade kunnen beperken.

Mercedes sloot de tweede vrije training af als vierde en negende. Hamilton, die de langzamere van de twee Mercedessen was, moest maar liefst, 1,2 seconden toegeven op Max Verstappen. Mercedes heeft in het verleden al vaker expres snelheid achter gehouden (sandbaggen, red.), maar volgens Shovlin is dat nu niet gaande. De problemen zijn echt. 

Gat

"We hebben een behoorlijk gat naar Ferrari en Red Bull, zeker naar Verstappen, die ontzettend snel was in de long run. Tuurlijk kunnen we nog wel iets vinden in de setup, maar dat gaat niet tiendes opleveren", voorspelt Shovlin. 

Russell Bahrein 2022

Porpoising

Het grote probleem van Mercedes op de vrijdag was porpoising. In zowel de eerste vrije training als de tweede training hadden beide auto's daar erg veel last van. Een oplossing hebben ze volgens de Britse engineer nog niet gevonden. "We moeten nog veel leren op dat gebied, omdat we het stuiteren nog niet zo goed begrijpen als de andere teams", vertelt hij aan Sky Sports F1.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT1 en VT2

Lees ook: Max Verstappen sluit vrijdag in Bahrein af als snelste

Lees ook: Formule 1 presenteert nieuwe tv-visuals

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden