Lando Norris tekent verlenging bij McLaren

door Jay Hartman
LandoNorrisannouncement

Lando Norris heeft een meerjarige overeenkomst getekend met McLaren. De 21-jarige Brit zal in ieder geval samen met teamgenoot Daniel Ricciardo volgend jaar nog deel uitmaken van McLaren.

Norris kwam in 2017 bij het team als testcoureur waarna hij in tot 2018 test- en reservecoureur werd benoemd. Tijdens de Grand Prix van Australië maakte hij zijn debuut als Formule 1-coureur. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2020 pakte de Brit zijn allereerste podium na de tijdstraf van Lewis Hamilton. Ook dit seizoen presteert Norris en pakte hij weer de derde plaats bij de Grand Prix van Emilia Romagna.

Toekomst bij McLaren

Met de contractverlenging van Norris is de line-up van McLaren voor volgend seizoen duidelijk. Ricciardo tekende bij zijn overstap van Renault naar McLaren al een meerjarige overeenkomst. McLaren laat weten toegewijd te zijn aan de stabiliteit van het team voor de toekomst met dit paar. "Het vertegenwoordigt een volgende stap in het lange termijnplan van het team om vooraan in het veld te strijden."

Zowel ceo Zak Brown en teambaas Andreas Seidl reageren verheugd op de verlenging van Norris in de aankondiging. "Lando heeft indruk op ons gemaakt sinds zijn rookie-jaar met zijn prestaties en zijn ontwikkeling als coureur sindsdien is duidelijk te zien," zegt Seidl.

Norris zelf zegt een geweldige vooruitgang met het team te hebben gemaakt in de afgelopen jaren. Zijn doelen voor de toekomst met McLaren zijn duidelijk: meer podiums pakken en hopelijk een wereldtitel. "We hebben al een aantal ongelooflijke momenten gehad samen, die ik nooit zal vergeten - twee podia en het veiligstellen van P3 in het kampioenschap."

Lees ook: McLaren naar Monaco met speciale Gulf-livery

Lees ook: Ziggo raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Monaco 

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen